Världen är vacker

Världen är god

Världen är sann

I förskolan Skogsstjärnan utgår verksamheten från en grundidé om hur en pedagogisk verksamhet kan utformas så att vi kan ge barnen möjlighet att utvecklas så mångsidigt som möjligt. Vi utgår också från en ekologisk syn - med allt från maten till materialen som vi jobbar med.

 

Leken är det viktigaste för barn i förskoleåldern, därför börjar varje dag med fri lek. Om barnen får genomgå alla lekens stadier fram till skolåldern, kan de utifrån sinnesintryck och kunskap om olika sammanhang och erfarenheter vara mogna att möta alla de utmaningar som sedan väntar dem i skolan.

Varje dag finns också utrymme för stunder då alla gör någonting tillsammans. Under eurytmin, ringlekarna, sångstunderna och sagostunderna skapar hela gruppen någonting gemensamt. I förskolan följs även en veckorytm som är konstant under hela skolåret, och en årstidsrytm med tillhörande fester. 

 

Följ med Skogsstjärnans verksamhet på förskolans egna Facebooksida!
Klicka på ikonen: 

 

Vill du anmäla ditt barn till Skogsstjärnans förskola? Det finns ännu några platser kvar till nästa höst!

Ring kansliet tfn: 09 477 7070
eller skicka e-post: kansli.helsingfors(at)rudolfsteinerskolan.fi
 

 

Kolla in vår video där barnen berättar om hur det är att gå i förskola på Skogsstjärnan!

 

 

 

 

 

 

 

 

Arbetstiderna läsåret 2018-2019

Höstterminen 9.8.2018 (to)-21.12.2018(fre)

Lördag 29.9.2018 arbetslördag

Höstlov vecka 42 15.10.2018 (må) - 19.10.2018 (fre)

Fredag 7.12.2018 ledig

Jullov  22.12.2018 (lö) - 6.1.2019 (sö)

Vårterminen 7.1.2019 (må)-1.6.2019 (lö)

Sportlov vecka 8: 18.2.2019 (må) - 22.2.2019 (fre)

 

Klicka här för att komma till händelsekalendern 2018-2019 

Inga händelser på kommande

67483_t.jpg

ÄT FÖR ATT MINSKA DET EKOLOGISKA FOTAVTRYCKET

Annukka Valkeapää från Världsnaturfonden WWF besökte skolans högstadie- och gymnaiseelever för att tala om hur vi alla kan välja att äta mer klimatvänligt.Läs mera »
64964_t.jpg

Treornas krusidullkoja

Årskurs tre bekantar sig med hur man levde förr i tiden och klarade sig i naturen, med naturens material. Som en del av undervisningen har klassen fått fläta en ståtlig koja på skolgården under ledning av hantverksläraren Lelde Burve från Lettland. Läs mera »
47784_t.jpg

Restaurang Rudolf

I det egna köket tillreder vår husmor Tuija maten från början till slut. Vi äter ekologiskt, närproducerat och etiskt - något vi är stolta över!Läs mera »

 Restaurang Rudolf

 

25.3 Måndag 

Indisk broilersås (M, G) 

Indisk lins-grönsakssås (V, G) 

Basmatiris (V, G) 

Havregrynsgröt (V, G) 

 

26.3 Tisdag 

Rödbetsbiffar (V, G) 

Tartarsås (L, G) 

Ångkokt potatis (V, G) 

Fyrkornsgröt (V) 

 

27.3 Onsdag 

Tonfiskpasta (M) 

Kikärts-grönsakspasta (V) 

Hirsgröt (V) 

 

28.3 Torsdag 

Mexikansk grönsaksoppa (V, G) 

Frukt (L, G) 

Rågbröd (V) 

Råggrynsgröt (V) 

 

29.3 Fredag 

Korv-rotsakssås (M, G) 

Vegetariskkorvsås (L) 

Potatismos (L, G)

 

1.4. Måndag 

Risotto med broiler och grönsaker 

Risotto med belugalinser (V, G) 

Havregrynsgröt (V) 

 

2.4 Tisdag 

Mandelfisk (V, G) 

Tofu-grönsaksgratäng 

Ångkokt potatis (V, G) 

Fyrkornsgröt (V) 

 

3.4. Onsdag 

Soja-makaronilåda (L) 

Ekokechup (V, G) 

Hirsgröt (V, G) 

 

4.4 Torsdag 

Purjolök-potatissoppa (L, G) 

Rågbröd och gurka (V) 

Fruktsallad (V, G) 

Råggröt (V) 

 

5.4 Fredag 

Rudolfs gris-grönsaksås (M, G) 

Rudolfs tofu-grönsakssås (V, G) 

Ångkokt potatis (V, G)