Kunskap

Kreativitet

Självkänsla

Välkommen till Rudolf Steinerskolans hemsidor. Här får du en inblick i skolans vardag. Hör av dig om du undrar över något - vi svarar mer än gärna på frågor!

 

Skolan och lärarna bör stå säkert i nuet, just för att de har förankring i människans, världens och historiens process.

Nu börjar en regelrätt skolning av tänkandet, grundad på noggrann iakttagelse och fördomsfrihet. Det som förut i stor utsträckning uppplevdes som vackert och fullt, spännande och roligt, kompletteras med genomskådlighet och sakligt omdöme. Forskarens hållning är idealet för eleverna under resten av skoltiden.

Arbetstiderna läsåret 2017-2018

Höstterminen 10.8.2017 (to) - 22.12.2017 (fre)

Höstlov 16.10.2017 (må) - 20.10.2017 (fre)

Julfest 22.12.2017 kl.14

Vårterminen 8.1.2018 (må) - 2.6.2018 (lö)

Sportlov 19.2.2018 (må) - 23.2.2018 (fre)

Vårfest 2.6.2018 kl.12

 

 

Klicka här för att komma till händelsekalendern 2017-2018

Inga händelser på kommande

47786_t.jpg

Framtidsseminariet den 16 januari

Lärarkollegiet bjöd in till ett framtidsseminarium lördagen den 16 januari 2016. Den andra delen av seminariet blir lördagen den 12 marsLäs mera »
47785_t.jpg

Det tvärkonstnärliga projektet

”Flykten” / Ett tvärkonstnärligt projekt 2016 i Rudolf Steinerskolan i Helsingfors.Läs mera »
47784_t.jpg

Restaurang Rudolf

I det egna köket tillreder vår husmor Tuija maten från början till slut. Vi äter ekologiskt, närproducerat och etiskt - något vi är stolta över!Läs mera »

 Restaurang Rudolf

 

VEGETARISK MATVECKA!

Skolans matgrupp har arbetat hårt och länge, och snart njuter vi av resultatet: den 16-20.4 äter vi en hel vecka vegetariskt. Ett välsmakande inslag i kampen för ekologisk odling, bättre matkultur och kampen mot klimatförändringen!

 

20.4 Fredag 

Bami Goreng 

Indonesisk vegetarisk-tofunudlar (V)

 

23.4 Måndag 

Chili con carne (M,G) 

Chili sin carne (V,G) 

Fulkornris (V,G) 

Havregrynsgröt (V,G) 

 

24.4 Tisdag 

Pasta Carbonara (L) 

Jalotofu-soltorkadtomatpasta (V) 

Fyrkornsgröt (V) 

 

25.4 Onsdag 

Vegetariska biffar (V,G) 

Gräddfilsås (L,G) 

Ångkokt potatis (V,G) 

Hirsgröt (V,G) 

 

26.4 Torsdag 

Korvsoppa (M,G) 

Vegetarsik korvsoppa (L) 

Bärsoppa (V,G) 

Rågbröd

Råggröt (V) 

 

27.4 Fredag 

Köttstroganoff (M,G) 

Vegetarisk stroganoff (V,G) 

Potatismos (L,G)