Kunskap

Kreativitet

Självkänsla

Välkommen till Rudolf Steinerskolans hemsidor. Här får du en inblick i skolans vardag. Hör av dig om du undrar över något - vi svarar mer än gärna på frågor!

 

Skolan och lärarna bör stå säkert i nuet, just för att de har förankring i människans, världens och historiens process.

Nu börjar en regelrätt skolning av tänkandet, grundad på noggrann iakttagelse och fördomsfrihet. Det som förut i stor utsträckning uppplevdes som vackert och fullt, spännande och roligt, kompletteras med genomskådlighet och sakligt omdöme. Forskarens hållning är idealet för eleverna under resten av skoltiden.

 

Arbetstiderna läsåret 2018-2019

Höstterminen 9.8.2018 (to)-21.12.2018(fre)

Lördag 29.9.2018 arbetslördag

Höstlov vecka 42 15.10.2018 (må) - 19.10.2018 (fre)

Fredag 7.12.2018 ledig

Julfest 21.12 kl. 10

Jullov  22.12.2018 (lö) - 6.1.2019 (sö)

Vårterminen 7.1.2019 (må)-1.6.2019 (lö)

Sportlov vecka 8: 18.2.2019 (må) - 22.2.2019 (fre)

 

Arbetstiderna läsåret 2019-2020 

Hösttermin 8.8.2019 (to) - 20.12.2019 (fre)

Lördag 28.9.2019 arbetslördag 

Höstlov vecka 42 14.10.2019 (må) - 18.10.2019 (fre)

Julfest 20.12.2019 

Jullov 21.12.2019 (lö) - 6.1.2020 (må)

Vårtermin 7.1.2020 (ti) - 30.5.2020 (lö)

Sportlov vecka 8 17.2.2020 (må) - 21.2.2020 (fre)

Ledig dag fre 22.5.2020 (fredagen efter Kristi himmelsfärd)

Klicka här för att komma till händelsekalendern 2018-2019

Inga händelser på kommande

67483_t.jpg

ÄT FÖR ATT MINSKA DET EKOLOGISKA FOTAVTRYCKET

Annukka Valkeapää från Världsnaturfonden WWF besökte skolans högstadie- och gymnaiseelever för att tala om hur vi alla kan välja att äta mer klimatvänligt.Läs mera »
64964_t.jpg

Treornas krusidullkoja

Årskurs tre bekantar sig med hur man levde förr i tiden och klarade sig i naturen, med naturens material. Som en del av undervisningen har klassen fått fläta en ståtlig koja på skolgården under ledning av hantverksläraren Lelde Burve från Lettland. Läs mera »
47784_t.jpg

Restaurang Rudolf

I det egna köket tillreder vår husmor Tuija maten från början till slut. Vi äter ekologiskt, närproducerat och etiskt - något vi är stolta över!Läs mera »

 Restaurang Rudolf

 

25.3 Måndag 

Indisk broilersås (M, G) 

Indisk lins-grönsakssås (V, G) 

Basmatiris (V, G) 

Havregrynsgröt (V, G) 

 

26.3 Tisdag 

Rödbetsbiffar (V, G) 

Tartarsås (L, G) 

Ångkokt potatis (V, G) 

Fyrkornsgröt (V) 

 

27.3 Onsdag 

Tonfiskpasta (M) 

Kikärts-grönsakspasta (V) 

Hirsgröt (V) 

 

28.3 Torsdag 

Mexikansk grönsaksoppa (V, G) 

Frukt (L, G) 

Rågbröd (V) 

Råggrynsgröt (V) 

 

29.3 Fredag 

Korv-rotsakssås (M, G) 

Vegetariskkorvsås (L) 

Potatismos (L, G)

 

1.4. Måndag 

Risotto med broiler och grönsaker 

Risotto med belugalinser (V, G) 

Havregrynsgröt (V) 

 

2.4 Tisdag 

Mandelfisk (V, G) 

Tofu-grönsaksgratäng 

Ångkokt potatis (V, G) 

Fyrkornsgröt (V) 

 

3.4. Onsdag 

Soja-makaronilåda (L) 

Ekokechup (V, G) 

Hirsgröt (V, G) 

 

4.4 Torsdag 

Purjolök-potatissoppa (L, G) 

Rågbröd och gurka (V) 

Fruktsallad (V, G) 

Råggröt (V) 

 

5.4 Fredag 

Rudolfs gris-grönsaksås (M, G) 

Rudolfs tofu-grönsakssås (V, G) 

Ångkokt potatis (V, G)