Kunskap

Kreativitet

Självkänsla

Välkommen till Rudolf Steinerskolans hemsidor. Här får du en inblick i skolans vardag. Hör av dig om du undrar över något - vi svarar mer än gärna på frågor!

 

Skolan och lärarna bör stå säkert i nuet, just för att de har förankring i människans, världens och historiens process.

Nu börjar en regelrätt skolning av tänkandet, grundad på noggrann iakttagelse och fördomsfrihet. Det som förut i stor utsträckning uppplevdes som vackert och fullt, spännande och roligt, kompletteras med genomskådlighet och sakligt omdöme. Forskarens hållning är idealet för eleverna under resten av skoltiden.

Arbetstiderna läsåret 2017-2018

Höstterminen 10.8.2017 (to) - 22.12.2017 (fre)

Höstlov 16.10.2017 (må) - 20.10.2017 (fre)

Julfest 22.12.2017 kl.14

Vårterminen 8.1.2018 (må) - 2.6.2018 (lö)

Sportlov 19.2.2018 (må) - 23.2.2018 (fre)

Vårfest 2.6.2018 kl.12.30

Sommartentamina 11.6 kl. 10-14 och 9.8 kl. 13-17

 

Arbetstiderna läsåret 2018-2019

Höstterminen 9.8.2018 (to)-21.12.2018(fre)

Lördag 29.9.2018 arbetslördag

Höstlov vecka 42 15.10.2018 (må) - 19.10.2018 (fre)

Fredag 7.12.2018 ledig

Jullov  22.12.2018 (lö) - 6.1.2019 (sö)

Vårterminen 7.1.2019 (må)-1.6.2019 (lö)

Sportlov vecka 8: 18.2.2019 (må) - 22.2.2019 (fre)

 

Klicka här för att komma till händelsekalendern 2017-2018

Inga händelser på kommande

47786_t.jpg

Framtidsseminariet den 16 januari

Lärarkollegiet bjöd in till ett framtidsseminarium lördagen den 16 januari 2016. Den andra delen av seminariet blir lördagen den 12 marsLäs mera »
47785_t.jpg

Det tvärkonstnärliga projektet

”Flykten” / Ett tvärkonstnärligt projekt 2016 i Rudolf Steinerskolan i Helsingfors.Läs mera »
47784_t.jpg

Restaurang Rudolf

I det egna köket tillreder vår husmor Tuija maten från början till slut. Vi äter ekologiskt, närproducerat och etiskt - något vi är stolta över!Läs mera »

 Restaurang Rudolf

 

28.5 Måndag

Indisk broiler-kokossås (V,G)

Indisk lins-kokossås (V,G)

Fulkornris (V,G)

Havregrynsgröt (V)

 

29.5 Tisdag

Köttbullar i gräddesås (L)

Sojabullar i gräddesås (V)

Ångkokt potatis (V,G)

Fyrkornsgröt (V)

 

30.5 Onsdag

Tonnikalalkastike (M,G)

Tomat-basliksås (V,G)

Fulkornpasta (V)

 

31.5 Torsdag

Solferinosoppa (L,G)

Rågbröd (V)

 

1.6 Fredag

Hot Dog

Vegetarisk Hot Dog

Glass