Kunskap

Kreativitet

Självkänsla

Välkommen till Rudolf Steinerskolans hemsidor. Här får du en inblick i skolans vardag. Hör av dig om du undrar över något - vi svarar mer än gärna på frågor!

 

Skolan och lärarna bör stå säkert i nuet, just för att de har förankring i människans, världens och historiens process.

Nu börjar en regelrätt skolning av tänkandet, grundad på noggrann iakttagelse och fördomsfrihet. Det som förut i stor utsträckning uppplevdes som vackert och fullt, spännande och roligt, kompletteras med genomskådlighet och sakligt omdöme. Forskarens hållning är idealet för eleverna under resten av skoltiden.

 

 

Arbetstiderna läsåret 2019-2020 

Hösttermin 8.8.2019 (to) - 20.12.2019 (fre)

Lördag 28.9.2019 arbetslördag 

Höstlov vecka 42 14.10.2019 (må) - 18.10.2019 (fre)

Julfest 20.12.2019 kl. 10

Jullov 21.12.2019 (lö) - 6.1.2020 (må)

Vårtermin 7.1.2020 (ti) - 30.5.2020 (lö)

Sportlov vecka 8 17.2.2020 (må) - 21.2.2020 (fre)

Ledig dag fre 22.5.2020 (fredagen efter Kristi himmelsfärd)

Studentfest 30.5.2020 kl. 10.30

Vårfest 30.5.2020 kl. 12

Klicka här för att komma till händelsekalendern 2019-2020

ÄT FÖR ATT MINSKA DET EKOLOGISKA FOTAVTRYCKET

Annukka Valkeapää från Världsnaturfonden WWF besökte skolans högstadie- och gymnaiseelever för att tala om hur vi alla kan välja att äta mer klimatvänligt.Läs mera »

Treornas krusidullkoja

Årskurs tre bekantar sig med hur man levde förr i tiden och klarade sig i naturen, med naturens material. Som en del av undervisningen har klassen fått fläta en ståtlig koja på skolgården under ledning av hantverksläraren Lelde Burve från Lettland. Läs mera »

Restaurang Rudolf

I det egna köket tillreder vår husmor Tuija maten från början till slut. Vi äter ekologiskt, närproducerat och etiskt - något vi är stolta över!Läs mera »

 Restaurang Rudolf

 

9.9          Måndag

Thailändsk broilersås  (M,G)

Thailändsk kidneybönsås (V,G)

Basmatiris (V,G)

Havregrynsgröt (V,G)

 

10.9        Tisdag

Laxlåda (L,G)

Linslåda  (V,G)

Röbdeta (V,G)

Fyrkornsgröt (V)

 

11.9         Onsdag

Vegetarisk bolognese (V,G)

Pennepasta (V)

Riven ost (G)

Hirsgröt (V,G)

 

12.9        Torsdag

Korvsoppa (M,G)

Vegetarisk knackkorvssoppa (V,G)

Rågbröd

Fruktsallad (V,G)

Råggröt (V)

 

13.9        Fredag

Vegetarisk gratäng (L,G)

Tofu-grönsaksgratäng (V,G)

 Ångkokt potatis (V,G)