Kunskap

Kreativitet

Självkänsla

Välkommen till Rudolf Steinerskolans hemsidor. Här får du en inblick i skolans vardag. Hör av dig om du undrar över något - vi svarar mer än gärna på frågor!

Lågstadiet

Skolstarten är en milstolpe i barnets utveckling. Förväntningarna inför det nya är stora både hos barnet och föräldrarna. Klasslärarens uppgift är att skapa en trygg gemenskap i klassen, så att alla elever blir uppmärksammade. 

Det rytmiska elementet, som genomsyrar allt skolarbete, utgörs under det första skolåret av sånger och ramsor samt rutiner som skapar struktur i barnets vardag. Genom sagans värld, där barnet möter både det goda och det onda, skapar barnet så väl yttre som inre bilder som ligger som grund för senare begreppsbildning. Under det första skolåret får barnet lära sig sticka. I arbete med båda händerna aktiveras båda hjärnhalvorna - teori och praktik sammanknyts.

Efter sommarlovet återvänder glada och hurtiga barn till skolan. Det är lätt för läraren att inleda det andra skolåret och dyka in i fablernas och legendernas värld. Det goda och onda som utgjorde kärnan i berättelsestoffet under åk1 möter andraklassisten i människonaturens tudelning via fabler och legender. Stora helheter spjälks småningom upp i mindre och mera nyanserade delar. Barnen virkar handdockor i handarbetet.

 

Nioåringen, som befinner sig i ett brytningskede i sin utveckling, skapar sitt eget, trygga inre rum med hjälp av det rika berättelsestoffet som behandlar vår kultur och vårt ursprung. I handarbetet tillverkar barnen en rya eller något annat traditionellt hantverk. 

 

Lör
30.9
09:00

Mikaelsfest

I Mikaelsalen, Lärkträdsvägen 6
Lör
30.9
09:00
Fre
6.10
14:00
Mån
16.10
08:30

47786_t.jpg

Framtidsseminariet den 16 januari

Lärarkollegiet bjöd in till ett framtidsseminarium lördagen den 16 januari 2016. Den andra delen av seminariet blir lördagen den 12 marsLäs mera »
47785_t.jpg

Det tvärkonstnärliga projektet

”Flykten” / Ett tvärkonstnärligt projekt 2016 i Rudolf Steinerskolan i Helsingfors.Läs mera »
47784_t.jpg

Restaurang Rudolf

I det egna köket tillreder vår husmor Tuija maten från början till slut. Vi äter ekologiskt, närproducerat och etiskt - något vi är stolta över!Läs mera »

 Restaurang Rudolf

Matlistan för vecka 39: ​

25.9 Måndag

Indisk broilersås (M,G)

Indisk kikärtsås (V,L,G)

Fullkornris (L,G)

Havregrynsgröt (V,L)

 

26.9 Tisdag

Maletköttsås (M,G)

Soja-rotsakssås (V,G)

Ångkokt potatis

Fyrkornsgröt (V)

 

27.9 Onsdag

Vegetarsik lasagne (L)

 

Hirsgrynsgröt (v,G)

 

28.9 Torsdag

Laxlåda (L,G)

Rotsaks-linslåda (V,G)

Rågbröd

Frukt

Råggröt (V)

 

29.9 Fredag

Rudolfs köttsås (M,G)

Rudolfs rotsakssås med seitan (V)

Potatismos (L,G)

 

30.9 Lördag

Solferinosoppa (L,G)

Rågbröd