Skolbespisning

I Rudolf Steinerskolan i Helsingfors får eleverna dagligen njuta av en välsmakande skollunch med tonvikt på ekologisk och vegetarisk kost. Skolkökets mål är att servera en högklassig och näringsrik skollunch och i detta anlita ekologiska och närproducerade ingredienser. Skolans leverantör av skollunch är Compass Group.

 

 

Skolmatsutskott

I skolan verkar det ett skolmatsutskott, som lyder under skolans styrelse. Skolmatsutkottet har i uppdrag att övervaka skollunchen och efterlevnaden av de mål som ställts för skolbespisningen.  Utskottet är ett samarbetsorgan som förbinder lärare, annan personal, studerande och vårdnadshavare och som samarbetar med leverantören av skolmaten.

 

Matlista

Tis 28.10

Lunch Fullkornsvetetortilla A, L, M, Veg, Vegetarisk fyllning L, VEG, M, Nordic-guacamole *, A, G, L, VS, Ris *, G, L, M, Veg
Grötlunch Gröt på ekokornflingor (L, M, Veg)

ons 29.10

Lunch Fiskpinnar *, A, L, M, Tartar yoghurt *, A, G, L, Potatismos L, G
Vegetarisk lunch Spenatplättar L, Lingonsylt A, G, L, M, Veg, Potatismos L, G
Grötlunch Ekologisk gröt på fyra sädesslag (L, M, Veg)

Tors 30.10

Lunch Köttmakaronilåda på ekologisk pasta L
Vegetarisk lunch Bondbön- och makaronilåda L
Grötlunch Ekologisk gröt på rågflingor (L, M, Veg)

Fre 31.10

Lunch Vampire´s meat stew L, G, M
Vegetarisk lunch Pumpkin monster´s vegetarian stew L, G, VEG, M
Efterätt Muddy monster´s mud bath L, G
Grötlunch Mummy´s oat porridge (L, M, Veg)