Skolbespisning

I Rudolf Steinerskolan i Helsingfors får eleverna dagligen njuta av en välsmakande skollunch med tonvikt på ekologisk och vegetarisk kost. Skolkökets mål är att servera en högklassig och näringsrik skollunch och i detta anlita ekologiska och närproducerade ingredienser. Skolans leverantör av skollunch är Compass Group.

 

 

Skolmatsutskott

I skolan verkar det ett skolmatsutskott, som lyder under skolans styrelse. Skolmatsutkottet har i uppdrag att övervaka skollunchen och efterlevnaden av de mål som ställts för skolbespisningen.  Utskottet är ett samarbetsorgan som förbinder lärare, annan personal, studerande och vårdnadshavare och som samarbetar med leverantören av skolmaten.

 

Matlista

Tis 11.11

Lunch Ugnskorv *, A, G, L, M, Potatismos L, G
Vegetarisk lunch Rödbetsbiffar G, ILM, L, M, Veg, Potatismos L, G
Grötlunch Gröt på ekokornflingor (L, M, Veg)

Ons 12.11

Lunch Provensalsk kycklingsoppa L, M
Vegetarisk lunch Tomat- linssoppa L, G
Efterrätt FRUKT
Grötlunch Ekologisk gröt på fyra sädesslag (L, M, Veg)

Tors 13.11

Lunch Fisk-kokoscurry L, M, ris
Vegetarisk lunch Shahi Paneer G, ris
Grötlunch Ekologisk gröt på rågflingor (L, M, Veg)

Fre 14.11

Lunch Grönsakslasagnette med soja L
Grötlunch Ekologisk gröt på havreflingor (L, M, Veg)