DREAMS: VÅGA DRÖMMA!

14.03.2017 kl. 14:18
“Akta dig för att bli alltför vuxen – det blir det svårare att drömma då”

 

Veckan började för högstadiets del med uppmaningen att aldrig sluta drömma.

Det var Barn- och ungdomsstiftelsens Dreams föreläsare Christoffer Strandberg som träffade åk 7-9 på måndagen (13.3) och talade om hur viktigt det är att vara nyfiken, att utmana sig själv att bli just den du vill bli istället för att försöka vara något annat. Lätt är det kanske inte, men att lära sig vända det jobbiga till sin styrka var något Strandberg talade mycket om.

Dreams vill förstärka ungdomars tro på framtiden och uppmuntrar dem ta konkreta steg mot sina drömmar. Som svenska Dreamsters, alltså föreläsare, fungerar musikern Jannika B och skådespelaren Christoffer Strandberg. Genom sina egna livsberättelser talar de med de unga om hur man kan hitta sina egna styrkor och vad som kanske varit svårt i deras liv.

- Att acceptera dig själv är grunden för allting. Det är viktigt att uttala vem man är. Är man konstant osäker på sig själv blir det svårt att drömma, konstaterar Strandberg.

Målen har inte alltid varit klara, men en ständig nyfikenhet har tagit honom från teaterscener och filmer, till radion.

 

- Högstadetiden var den värsta tiden, jag var inte som de andra killarna, utan stod ut. Istället hade jag en massa tjejkompisar.

 

Christoffer Strandberg hittade teatern tidigt, först via sommarteater i Sjundeå på lågstadiet, senare sökte han in på Teaterhögskolan. Idag jobbar Strandberg som frilansande skådespelare och radiopersonlighet på X3M, vissa har kanske sett hans imitationssketcher av (ex) finansminister Alexander Stubb eller president Tarja Halonen på X3M:s webbkanal, eller nu senast som karaktären “Mickiss” -en 16 årig eirabrud som vloggar om kommunalvalet.

Genom teatern har Strandberg kunnat utveckla sin personlighet, och stärkt sitt självförtroende. Teatern var en plats där impulser stöddes, och odlades fram. Som en blyg person vågade Strandberg på teaterscenen göra allt det som han inte annars vågade. Till och med så mycket att han på en högstadiejulfest vågade dra en drag-show, trots att han kände sig som en udda fågel.

- Efter showen kom skolans tuffaste kille - min ärkefiende, som kallades “Jenkki”, fram till mig och harklade “krhmm, det var ganska, krhmm, kova.

 

Strandberg skiner upp när han berättar detta. Men samtidigt påminner han om att man också själv måste komma ihåg att berömma sig själv: det är viktigt att i sina strävanden ta stunder då man klappar sig själv på axeln för allt man hittills åstadkommit. Och det är aldrig för sent att ge sin dröm en chans.


 

Utmana dig själv!

PROVA PÅ 30-DAGARSUTMANINGEN – #DREAMSTERI -KLICK

Fanny Malmberg

 Restaurang Rudolf


20.5        Fredag
Tonfiskpasta (L)
Tomatpastagrätang (V)
Grönsallad (V, G)

23.5     Måndag
Vegetarisk bolognese (V, G)
Ångkokt potatis (V, G)
Ärter (G)
Grönsallad (V, G)

24.5        Tisdag
Broilerrisotto (L, G)
Kidneybönsrisotto (V G)
Riven morot (V, G)
        

25.5     Onsdag

Vegetarisk lasagne (L)
Grönsallad (V, G)

 

30. 5       Måndag

Skinklåda (L, G)

Rotsaks-linslåda (V, G)

Rödbeta (V, G)

Grönsallad (V, G)

 

31.5        Tisdag

Asiatisk grönsakssås (V, G)

Fullkornsris (V, G)

Riven morot (V, G)

 

 

1.6           Onsdag

Fiskbiffar (L, G)

Vegetariska biffar (V, G)

Ångkokt potatis (V, G)

Melonsallad

 

2.6           Torsdag

Soppdag (L, G)

Rågbröd (V)

 

 

3.6          Fredag

Hotdog

Isglass